Wie zijn we


Foppen, voorheen een familiebedrijf, heeft een mooie geschiedenis. In 1918 ontving Jan Foppen (1ste generatie) een erkenning om met vis te mogen ‘venten’, zoals ze dat zo mooi noemen. Zowel vanuit de bakfiets als vanuit de rokerij in de binnenstad van Harderwijk werd de gerookte paling verkocht. Ruim 100 jaar later is ons hoofdkantoor nog steeds gevestigd in Harderwijk en samen met onze locatie in Preveza (Griekenland) werken we dagelijks met zo’n 400 collega’s. Zo kunnen we consumenten over de hele wereld voorzien van de beste gerookte zalm. Wij bieden een breed en kwalitatief hoogwaardig assortiment zalm aan, door oude tradities te combineren met de nieuwste state-of-the-art-technologie.

Foppen: een begrip

In 1932 verdween een deel van de vissersvloot door de afsluiting van de Zuiderzee, maar de palingrokerij van Foppen bleef. Toen al een begrip in én ver buiten Harderwijk. Het bedrijf groeide snel en naast paling verkochten we nu ook verschillende soorten gerookte vis en in het bijzonder gerookte zalm. In 2000 openden we een fabriek in Griekenland om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen.

Vandaag de dag blijven we trouw aan onze tradities. Vakmanschap en traditioneel roken, gecombineerd met de allerlaatste stand van techniek, zorgt voor een breed assortiment gerookte vis.

Altijd de beste kwaliteit, met een eigen herkenbare smaak.

Future of taste

Vernieuwing staat bij ons hoog op de agenda. De traditie van vroeger is hierbij ons uitgangspunt, samen met ons gevoel voor kwaliteit en natuurlijk de trends die we zien. Op basis daarvan willen we echt waarde toevoegen aan de producten die wij maken. Daarom is kwaliteit ook zo belangrijk, niet alleen als het gaat om de grondstof of het proces, maar ook om dierenwelzijn en natuurlijk onze eindproducten.
Iedereen kan een basisgrondstof kopen, maar niemand maakt het zo lekker als wij.

Elke dag gerookte zalm!

Het gaat maar om één ding: beleving. Onze gerookte zalm bezorgt jou én jouw gasten een glimlach. Neem bijvoorbeeld onze ‘Smoke Your Own’-zalm: een product waarbij je je eigen zalm kan roken, gewoon bij jou thuis in de oven of op de barbecue! Wij doen de voorbereiding, jij krijgt de eer!

Daarnaast staan op onze website veel verschillende recepten en tutorials, om binnen een handomdraai de mooiste gerechten op tafel te zetten. Ook kun je hier meer te weten komen over ons proces van koud & warm roken en waar wij onze zalm vandaan halen!