Wat doen we


Het roken van vis is puur vakmanschap. Onze gemotiveerde rokers houden rekening met vele parameters: de grootte van de vis, het weer van echt elke dag en de bijbehorende seizoenen. Bij Foppen gebruiken we alleen het allerbeste hout voor het roken van onze vis: een speciale Foppen-blend van eiken- en beukenhout. Het resultaat is onze eigen karakteristieke rooksmaak en typische textuur!

Koud roken

Bij koud roken gaan hele zijdes verse zalm de rookkamer in. Daar worden ze gemiddeld zes tot acht uur tussen 20 °C en 30 °C gedroogd en gerookt. Het voordeel hiervan is dat de structuur van de filet stevig blijft. Daardoor kunnen we de zalm in mooie plakken snijden.

Bekijk onze film over koud roken

Warm roken

Warm roken gebeurt met hele moten. Gedurende enkele uren loopt de temperatuur in de rookkamer op van 65 °C tot 85 °C. Het resultaat is een gegaarde zalmmoot met een intense rooksmaak, die zowel warm als koud erg smaakvol is.

Bekijk onze film over warm roken

Elke dag kwaliteit

Van traditie in smaak, naar de toekomst van smaak. Onze grootste focus ligt op één ding: kwaliteit. Bij elke productie, elke dag! Voor ons gaat het bij kwaliteit niet alleen om controle en systemen. Kwaliteit gaat over elke dag het verschil willen maken!

Dagelijks worden onze producten uitvoerig getest en gecontroleerd; door onszelf in het laboratorium, maar ook door externe partijen. Wij zijn dan ook HACCP- en IFS-gecertificeerd.

Duurzaam kweken én vissen

Al onze vis is duurzaam en komt van ASC-gecertificeerde kwekerijen uit Noorwegen, of is van MSC-gecertificeerde wilde vangst uit Alaska. Alleen zo kunnen wij de beste kwaliteit vis selecteren én garanderen aan onze klanten!