Zalmbombe met Hollandse garnalen


Ingredienten

  • 250 g lang gesneden zalm
  • 300 g Hollandse garnalen
  • 2 el dille, fijngehakt
  • 3 – 4 el whisky saus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 4 zalmbombes met Hollandse garnalen.

1. Meng de Hollandse garnalen met de whiskysaus (zie tip) en verse dille in een kommetje en zet aan de kant.
2. Bekleed vier ronde kopjes met een ruime hoeveelheid plastic folie en beleg de binnenkant met de plakken zalm. Zorg ervoor dat over de rand van elk glas iets extra (‘te veel’) zalm hangt. Deze klap je namelijk terug wanneer de bombe gevuld is, zodat ook de onderkant bedekt is met zalm.
3. Vul de kopjes met het garnalenmengsel, druk lichtjes aan en dek af met het plastic folie. Zet weg in de koelkast voor minimaal 1 uur.
4. Klaar om de zalmbombes te serveren? Haal de gevulde kopjes uit de koeling en vouw het plastic folie van elk kopje open, zodat de de onderkant van de zalmbombe zichtbaar is. Keer het kopje voorzichtig om, op een mooi bord.
5. Houd het plastic folie vast en til voorzichtig het kopje omhoog. Je zult zien dat door het gebruik van het plastic folie, de zalmbombe zich makkelijk los laat. Haal het plastic folie van de zalm en serveer eventueel met een frisse salade (maak het bord alvast op met een mooie (lichte) salade en plaats de zalmbombe hier bovenop).

Tip: deze zalmbombe wordt nog specialer (en lekkerder) met een eigen gemaakte whiskysaus. Meng hiervoor 100 ml mayonaise, 3 el tomatenketchup, 2 el whisky en iets paprikapoeder samen in een kommetje.